Hjemmelaget lasagne med squash"plater", rappet slavisk fra en blogger ;
Som en forsiktig start byttet jeg ut kun et av lagene med lasagneplater med squash, for å se hvordan det fungerte. Men det er ikke noe problem å erstatte alt av lasagneplater med squash. Ved å bytte ut lasagneplater med squash blir retten mindre kaloriholdig og sunnere for kroppen. Lasagneplatene består jo bare av hvetemel og vann, og det er jo ikke mye næring til kroppen. Lasagne med sqauash var kjempegodt, ble veldig god smak av squashen (som i seg selv er ganske smakløs). Med den hjemmelagde tomatsausen er dette faktisk et sunt måltid (sett bort i fra osten).
Hjemmelaget lasagne med squash-skiver: (3 personer)
Tomatsausen:
2 bokser hermetiske tomater
1 gulrot
1/2 løk
1/2 boks tomatpuré
1/3 boks matfløte (kan bruke melk i stedet)
Champinjong
Krydder
Bland hermetiske tomater, gulrot og løk i en kasserolle og la det koke noen minutter. Bruk stavmikser til å kjøre alt jevnt. Tilsett tomatpuré, matfløte og champinjong og la det koke ytterligere noen minutter. Smak til med de krydderene du ønsker.
Karbonadedeig
Lasagneplater
Squash
Revet ost
Stek kjøttdeigen, og ha den i tomatsausen når den er ferdigstekt. Bruk en osthøvvel til å rive squashen i lange strimler.
Bruk en ildfast form og start med tomat/kjøttsausen i bunnen. Ta deretter et lag med lasagneplater. Fortsett med mer kjøttsaus, og legg nå et tykt lag med squash over. Hell resten av kjøttsausen over, og avslutt med revet ost på toppen.
Stekes på 200'C i 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar