søndag 10. juli 2011

Tysk mat ?

Har nettopp komemt tilbake fra en langhelg i Tyskland / Østerrike. Jeg har aldri sett på Tyskland som det store gourmetlandet, men en av kveldene hadde vi nyyydelig grillmat. Spesielt potetsalaten var fantastisk ! Så nå ble jeg litt inspirert og har funnet frem et par matoppskrifter som jeg skal prøve en dag.

Tysk Potetsalat med bacon
1 boks creme fraiche
2 ts eplecidereddik
1 ss Dijonsennep
2 ts sukker
1 ts salt
litt nykvernet pepper.

Blandes sammen. Ha oppi ca. 6-8 kokte poteter i terninger, ca. 250 g. strimlet, stekt bacon, og 2 epler i små terninger. (Gjerne Pink Lady, uten skall).
Potetsalaten er best når den serveres lunken.
Vil man ha mere smak er det bare å ha oppi mere sennep/eddik. ;)

Potetsalat med schwung (ref http://m.tvh.no/node/24913 )
Denne tysk-inspirerte potetsalaten er god til både kylling, svin, okse og lam.

Til 4-6 personer
1 kg poteter (faste, som ikke går så lett i stykker)
2 dl majones
2 dl lettrømme
1/2 dl eplecidereddik (eller tilsvarende mengde lake fra sylteagurkene)
2 ss dijonsennep
1 rødløk
1/2 purre
6 ss sylteagurk
Salt
Pepper

Skrell potetene og skjær dem i terninger på 1 1/2 - 2 cm. Kok dem forsiktig i 5-6 minutter, og sjekk underveis med en gaffel at de ikke blir for bløte og går i stykker. Det skal være litt motstand i dem. Du trenger ikke å salte kokevannet.

Mens potetene kjøler seg ned, rører du sammen majones, rømme, eddik og sennep til dressing. Finhakk grønnsakene og bland dem inn i dressingen. Vend så inn potetterningene forsiktig. Du må ikke røre for hardt, for da kan du lett ende opp med en konsistens som potetstappe. Smak til med salt og pepper. Sett potetsalaten kjølig et par timer så dressingen får trukket skikkelig inn i potetene.

Tyskpotetsalat med kapers (ref http://louisemarie.blogg.no/)
Denne potetsalaten skal være sunnere og mye bedre på smak en vanlig potetsalat.

500 g koktepoter
2 ss kapers
1/2 dl sylteagurk
1 purre
1/2 dl frisk dill
1/2 dl frisk persille

Vinagrette:
2 ss dijonsennep
3ts sukker
2 ss balsamikoeddik
1 dl rapsolje
1 ss vann
salt og pepper etter smak

how to do :
del potetene og legg dem i en bolle, bland med kapers.
hakksylteakurker, finhakk purre og urter og så blandes alt sammen.
vinagretten lages for seg selv først, og helles så over potetene ( og blandes godt inn)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar