tirsdag 22. november 2011

Fisk med sennep !

Vi laget en fiskerett i helgen med sennepfrø i. Sennep er jo perfekt til fisk, så nå har jeg snoket nettet etter flere oppskrifter. Og jeg fant jeg fant! Disse ser skikkelig god ut og skal testes;

Laks med honning og sennep
Sakset direkte fra bloggen; http://loeseth.wordpress.com/category/middag/fisk/



4 stk laksefileter
4 ss dijonsennep
4 ss akasiehonning
2 dl hakkede valnøttkjerner
1/2 stor kålrot
50 g smør
1 dl matfløte
3 ss creme fraiche
revet ingefær
salt
pepper

1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Skrell kålroten og del den i ganske små biter, og kok de møre. Ca 15 min, ettersom hvor store bitene er.
3. Smør en ildfast form og legg laksefiletene i formen. Bland honning og sennep, og fordel over filetene. Strø over nøttene og sett i ovnen. De skal stå i ca 20 min.
4. Mos kålroten sammen med smøret, og tilsett fløten til slutt. Salt og pepper etter smak.
5. Riv ingefær og bland sammen med creme fraiche. Salt og pepper etter smak her også.
Vel bekomme!

Ovnsbakt torsk med tomatsalat 
Og er en til fra www.Godfisk.no;
Ovnsbakt torsk som gratineres med sennep og ost gir fisken en spennende smak. Server med tomatsalat, da får du en middag som vil imponere de fleste.

Ingredienser
800 g torskefilet, uten skinn og bein
100 g ost, vellagret
1 ss sennep, grov
2 ss matfløte
2 ss gressløk, frisk
salt og pepper

Tomatsalat
5 stk tomat
1 ss basilikum, frisk
salt og pepper
olivenolje

Tilbehør
brød

Framgangsmåte
•Sett stekeovnen på 180 grader.
•Skjær fisken i serveringsstykker og legg den i en smurt ildfast form.
•Dryss på salt og pepper.
•Bland sammen ost, sennep, fløte og gressløk og fordel blandingen på fisken.
•Bak fisken i ovnen ca. 15 minutter.

Tomatsalat
•Skjær tomatene i skiver og legg dem på et stykke smurt aluminiumsfolie.
•Dryss over salt, pepper, basilikum og litt olivenolje.
•Bakes i ovn sammen med fisken de siste 10 minuttene.
•Anrett på fat sammen med fisken.
•Pynt med grønt og server med brød eller nykokt pasta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar