lørdag 16. juni 2012

Kylling Satay, ref matprat.no

Denne oppskriften har jeg lett etter så mange ganger nå, at jeg velger å lagre den her på bloggen. Den er mye enklere enn mange andre oppskrifer jeg har sett, men smaker fantastisk.

Vi har sagt at en rett er enkel, mener vi at dette kan alle klare. Noen ganger er det virkelig gjort på 1-2-3, selv om det kan se skummelt ut ved første øyekast. De enkle rettene inneholder ofte få ingredienser og ingen avanserte kokketriks. I Malaysia lages denne retten ferdig på fire minutter. Du bør antakelig beregne noen minutter ekstra, eller?

Porsjoner 4

4 stk kyllingfilet

Sataysaus:

1 ¼ dl peanøttsmør  (ta litt mindere enn dette)
2 ss sitronsaft
2 ss honning
2 ss soyasaus
¼ ts chilisaus
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander

Slik gjør du

1. Skjær kyllingfiletene i strimler og tre dem på trespyd som har ligget i vann i 30 minutter.
2. Bland alle ingrediensene til sataysausen og pensle over kyllingstrimlene. Grill ca. 2 minutter på hver side.

Server med kokt ris, hakket koriander og litt safran, chilisaus eller sataysaus ferdig på flaske.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar