tirsdag 3. mai 2011

Her er vårrull med kylling , samt en grundig beskrivelse

Tatt fra http://tinasmat.wordpress.com/2010/11/17/varruller-med-kylling-uten-frityrgryte/

Ingredienser for to personer:
To kyllingfileter
To store gulrøtter
En purre
Litt hvitløk (til marinade)
Litt ingefær (til marinade)
Soyasaus (til saus)
Oystersauce (til saus)
En liter eller to med matolje (rapsolje, til frityrsteking,)
Vårrulldeig
1,5 dl ris
Ett egg
God tid!

Fremgangsmåte:


Start med å skjære kyllingen i små terninger og ha det i en bolle. Tilsett ett til to fedd presset hvitløk og litt finhakket ingefær, og en spiseskje olje. Dette er marinaden, og dette skal stå en stund – gjerne mens du skjærer opp grønnsakene og varmer stekepannen/woken. Det er viktig at du vasker fjølen etter at du har skåret opp kyllingen, før du hakker ingefæren.

Ta ut vårrulldeigen av fryseren, ta den ut av plastikken og pakk den godt inn i et fuktig håndkle, slik at den holder seg fuktig, da blir den mye lettere å bruke.


Mens dette får stå, hakker du gulrøttene og purren. De skal skjæres i tynne, tynne strimler, og du skal ha omtrent like mye strimler av dette som du har kylling – gjerne litt mer.

Nå er du klar for å steke! Sett stekepannen (eller woken) på platen, og varm den opp og ha i olje. Så steker du kyllingen til den er omtrent gjennomstekt, før du har i grønnsakene og steker videre til disse er myke. Ha i en god slump oystersauce (gjerne fem-seks spiseskjeer) og tilsvarende med soyasaus. Smak til slik du liker det, krydre eventuelt med litt salt og pepper.  (Oyster og soya pleier å være ganske salt av seg selv.) Stek så til alt vannet er ute.

Mens dette steker, fyller du en kjele med olje – ca. fem cm, slik at det vil dekke vårrullene. Oljen skal være så varm at den freser når du tar nedi en tresleiv, men ikke så varm at den koker av seg selv.
Pisk egget med en gaffel i en kopp. Egget bruker du til å lime fast spissen på deigen i resten av rullen. Pakk vårrullene inn i deigen. Ta en liten mengde – ca. én spiseskjeer – i det ene hjørnet av vårrulldeigen, og pakk den inn.

Serveres med ris, soyasaus og sweet chillisauce

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar