Kjøkkenaktivitet er perfekt for plagede pollenallergikere i disse dager. I gårkveld laget jeg 2 ulike vårruller, en med laks og koriander, og en type med kjøttdeg og stangselleri og koriander. Det blir namme til middag i dag det !
Men, jeg har lyst til å lage noen med scampi også, så jeg scannet nettet litt og fant oppskriften nedenfor. Disse vårrullene behøver ikke å friteres i olje, og skal være knallgode. De må jeg bare lage neste gang.
Vietnamesiske vårruller (kalde)
blogg.no » rimmis » Asiatisk og indisk » Vietnamesiske vårruller (kalde)
Til vårrullene:
6 ark rispapir
2 store blader issalat - fint strimlet
Risnudler (vermicelli) kokt
Koriander
Mynteblader
9 kokt scampi delt i to
Agurk fint skåret i tynne staver
Gulrot fint skåret i tynne staver
Til dippsausen:
1 ss fiskesaus
3 ss kokende vann
1 ss limejuice
1/2 fedd hvitløk finhakket
1 ss sukker
1/2 sp chilisaus
3 sp Hoisinsaus
Finstrimlet rød chili
Fremgangsmåte:
Klargjør alle ingredienser, bortsett fra rispapir. Ha dette på fat eller i boller for det må være helt klart til å fylle rispapiret når det er kokt.
Kok opp vann i en panne. Ha i ett rispspir om gangen i maks ½ minutt. Dette går fort. Ta ut rispapir av vannet (lettest med en fiskespade el.). Legg det på et brett og legg i fyll. Litt risvermichelli, salat, urter (så mye du ønsker), scampi og agurk og gulrot. Rull sammen en gang, brett inn kantene og rull resten. Det fester seg av seg selv. Denne prosessen må man gjøre raskt mens rispapiret er mykt.
Denne oppskriften er for 6 ruller, men det går mange når man først begynner å spise. De kan også lages litt i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
Til dippausen blander man alle ingredienser i god tid slik at smakene setter seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar