Så i dag har jeg laget både rabarbra snaps, rabarbra/jordbær syltetøy og rabarbra chutney. Det siste har jeg aldri forøkt å lage før så det var artig. Det luktet veldig julegløgg etterhvert, men det ble en veldig god smak og mye chutney! Jeg valgte å ta den over på glass i litt mer flytende for, for å få en mildere smak. Neste gang skal jeg forsøke med litt mindre nellik, den tok littegranne mer over enn jeg har sans for.
Her er oppskrift fra http://matoppskrift.org/rabarbrachutney/;
Rabarbrachutney
er smakfullt tilbehør til for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun.
Oppskrift ca. 3 dl (jeg fikk 5 - 6 dl.)
Ingredienser
- 500 g rabarbra
- 2 stk
rødløk
- ½ dl
eddik
- 1 dl
vann
- 1 dl
rosiner (4 små bokser med rosiner)
- 4 dl
sukker
- 1 ts
malt ingefær (el. 2 ts fersk ingefær)
- ½ ts
malt nellik (helst litt mindre)
Fremgangsmåte
1
Skyll
rabarbra og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter. Skrell løk
og skjær den i skiver.
2
Bland
rabarbra, løk, eddik, vann og rosiner i en gryte. Kok opp under lokk i ca. 10
minutter. Rør inn sukker og krydder. Kok chutneyen uten lokk på middels varme
til den tykner, ca. 30 minutter.
3
Hell
chutneyen i glass og sett på lokk. Avkjøl.
Rabarbrachutney
er smakfullt tilbehør til for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar